Zwembaden

Een eigen zwembad ?

Zwembaden in de meest uiteenlopende vormen en afmetingen. Is het nu polyester, keramischinox, een houten zwembad of een zelfbouwpakket. Kijk maar eens naar ons aanbod. We beschikken over de know how, ijzersterke referenties en de nodige vakbekwaamheid om uw droom waar te maken.

Er wordt uitsluitend gewerkt met zwembad fabrikanten en invoerders die reeds jaren in deze branche actief zijn en zeker hun naam waardig zijn. Enkel op deze manier is uw droom dan later geen nachtmerrie, en kunnen we steeds een sterke garantie verzekeren.

Volledige afwerking van zwembad, poolhouse, gewenste automatisatie, terras, sauna, whirlpool, stoombad, enz… zijn in eigen beheer. Waardoor geen lange wachttijden en op zoek gaan naar allerlei aannemers, waarvan u dan nog niet weet wie er wordt aangesteld.

Ieder project wordt met de nodige zorg uitgevoerd.

Tip

Kies voor automatisering! Indien u niet veel tijd heeft voor het onderhoud van uw zwembad, kan u altijd opteren voor automatische dosering van chloor en pH.  Er is keuze uit een ruim assortiment. Voor het onderhoud van uw toestel, kan u steeds beroep doen op ons.

Soorten zwembaden op de markt!

PP zwembaden zijn de nieuwste trend in de zwembadwereld. Kunststofplaten die gemakkelijk te bewerken zijn bij verschillende temperaturen.
Polypropyleen is op zich een harde kunststof en is in verschillende kleuren verkrijgbaar. PP is niet UV bestendig. PP is zeer gevoelig aan temperaturen waardoor samenstelling en sterkte kunnen wijzigen. De kosten bij deze baden lopen al  snel op om dit systeem tot een monoblock te proberen omvormen, wel of niet zelfdragend. In Frankrijk worden deze systemen enkel geplaatst met een liner erin. Deze baden kunnen volledig op maat gemaakt worden. Ivm garanties is dit niet altijd even duidelijk wie ze moet uitvoeren. Krasvrij zijn deze constructies niet waardoor amper een automatische reiniger in kan.

Polyester of vinylester zwembaden kunnen uit verschillende samenstellingen bestaan.
De glasvezel (fiberglass) versterkte baden behoren tot de betere constructies. Glasvezelversterkte kunststof is een composietmateriaal dat sterk is en bestand tegen veel chemicaliën. Glasvezel kunststof wordt gebruikt in verschillende toepassingen: botenbouw, lichtgewicht vliegtuigen, sportauto’s, en zoveel meer. Deze toepassing wordt speciaal aangeboden voor de constructie van laminaten (isolerend erbij) voor composietonderdelen en waterdichting met polyester en vinylester. Deze kan niet gemengd worden met polyester harsen tijdens deze procedure. Dus geen enkel zwembad is volledig uit polyester gemaakt. Het is pas in de laatste laag of laatste lagen waar een beetje polyester hars in verwerkt wordt. 

Polyester is een thermohardende kunststof. Tijdens productie is polyester dun-vloeibaar en leent zich voor het impregneren van vezelmateriaal. Na uitharding noemt men de combinatie met glasvezel of andere vezels composiet. Composieten zijn licht en sterk, weer- en waterbestendig en worden onder andere
toegepast in boten. Daarnaast wordt polyester gebruikt als basis voor producten. Een paar voorbeelden daarvan zijn polyesterlijm/polyesterhars, verf, vloeren en printplaten.

Keramische monoblock zwembaden zijn standaard glasvezelversterkt en voorzien van laminaten met polyester en/of vinylester. Daarbij komen nog keramische kleurlagen bij waardoor meer kleurmogelijkheden hier. Prachtig spektakel bij zonlicht.

Deze “echte” monoblock zwembaden, die op een vorm gemaakt worden tot 1 geheel, bestaan dus uit verschillende lagen of coatings genoemd. De degelijkheid van goede monoblock zwembaden, inox baden en betonnen liner baden is al enige tijd méér dan bewezen.

Voor een deskundige uitleg, raden wij aan om eens langs te komen tot bij ons in de winkel, wij helpen u graag verder om de juiste keuze te maken!
Heeft u liever een plaatselijk bezoek, contacteer ons en we maken voor u een afspraak.

 

Veiligheid

Beveiligen kan op verschillende manieren: met een veilige afdekking, een alarmsysteem of met automatisatie waarvan opvolging per smartphone mogelijk is.

Met een afdekking
De veiligheidscover is de ideale oplossing om ongelukken met kinderen en huisdieren te voorkomen. Vraag vrijblijvend naar meer info.
Deze is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Deze cover houdt ook bladeren en vuil tegen.

Met een alarmsysteem
De Safety turtle is een sterke aanrader om mee te nemen op vakantie. Hier heeft u een basistoestel en de kinderen beschikken over een polsbandje met een chip in. Van zodra het polsbandje nat wordt of het kind in het zwembad valt, gaat er een heel luid alarm af via het basistoestel dat u overal kan plaatsen waar zich een stopcontact bevindt.

Met een automatisering en wifi
De PoolCop kan uw zwembad volledig laten automatiseren. Mits kleine opleg voor module wifi, kan zowel u als de zwembadbouwer alles onder controle houden. Dit geeft een veilig gevoel. Alles kan opgevolgd worden met de smartphone. Zeer handig voor als u bv op vakantie bent of u weinig tijd heeft.

 

Types zwembaden

Polyester zwembaden

Een Polyester zwembad is uit één stuk vervaardigd (monoblock) en is zéér makkelijk te plaatsen met weinig aantasting van de tuin.

RVS zwembaden

Een RVS zwembad is uit één stuk vervaardigd (monoblock) in inox. Inox veroudert nauwelijks en heeft een tijdloos design. 

Houten zwembaden

Bij houten zwembaden werken wij met het Gardipool conceptDit is een zeer prijsvriendelijk bouwsysteem voor zwembaden.

Bovengrondse zwembaden

Een bovengronds zwembad kan met een kleine investering gerealiseerd worden. 

Keramische zwembaden

Een keramisch zwembad heeft tal van voordelen: het is kleurvast, krasvrij,  osmosevrij en heeft langere garanties.

Bouwpakketten

Op zoek naar het ideale zelfbouwpakket? Aqua Pool heeft het gegarandeerd!

0